НАЧИН НА УПОТРЕБА


КАК РАБОТИ


КЪДЕ ДА НАМЕРЯ


НАШИ ПАРТНЬОРИ


Представител за България

МАКАВЕ ЕООД

1517 София, Сухата река,
бл. 24, вх. Б, ап. 42 0878 70 20 23
URL: www.makave.eu,
e-mail: metev.ivan@gmail.com

САМО ЗА ВЪНШНА УПОТРЕБА

ЗАЛЕПВА СЕ  ВЪРХУ ДРЕХАТА В ОБЛАСТТА НА ГЪРДИТЕ

Osmoforce EASY

Дишайте по-лесно!


ЕвкалиптЕвкалиптът има силно влияние върху дишането и е най-известен заради неговото ефективно използване срещу респираторни заболявания от всякакъв характер, включително настинки, хрема, кашлица, алергии, бронхит, грип, инфекции на гърлото, астма, назална конгестия, проблеми със синусите и т.н.
Може да помогне за регенериране на белодробната тъкан и помощ в целия процес на дишане. Стимулира функцията на червените кръвни клетки, като увеличава притока на кислород до всяка клетка в организма, което обяснява една част, защо е полезен за всяко болно състояние.

За лечение на респираторни заболявания,
вдишвайте маслото!!!

evkalipt-1Евкалипт е род вечнозелени дървета и храсти от семейство миртови, някои от тях с височина до сто метра. Според ботаниците съществуват около 500 вида, като повечето от тях са в Австралия и Нова Гвинея, но се срещат и по други части, където са били внесени навремето, като например Калифорния. Отглеждат се в тропичните и субтропичните области. Листата и клоните на дърветата и храстите съдържат етерични масла, които се използват много широко в медицината и козметиката. Те са основна храна на австралийските торбести бозайници, които са характерни за островния континент, коалите.

Какво съдържа евкалиптът?!

Евкалиптът съдържа етерично масло, флавоноиди, танини, алкохоли и алдехиди. Маслото може да съдържа цинеол, пинен, евкалиптол, алфатерпинеол, лимонен, линалоол. Използваемите части са листата на дърветата или храстчетата. Етеричното масло в тях е ефективно срещу почти всички микроби. То е особено активно срещу малария, стафилококи, бактериите на дизентерия, ешерихия коли, кандида гъбички, салмонела и хеликобактер пилори, който е чест фактор за стомашни и дуоденални язви. Учени от различни националности са потвърдили широкоспектърното действие на билката срещу устойчиви на антибиотици заболявания.

evkalipt-3

Австралийските аборигени от векове използват евкалипт за лечение на температура и като репелент срещу насекоми. Някога билката е била ефективно средство за лечение на малария, коремен тиф, дифтерия и грип, както и на някои заболявания на горните дихателни пътища, на инфектирани рани с отделяне на гной, диария, вагинални инфекции с неприятна миризма и гангрени.

Основни действия на билката са:
антисептично, спазмолитично, антибактериално, антималарийно, противогъбично, антипаразитно, тя предизвиква изпотяване, лекува рани, а е стимулант за локален приток на кръв и за слизестите секрети. Маслото има свойство да разширява бронхиолите на белите дробове, затова се употребява за лечение на настинки, грип, възпалено гърло, бронхит и пневмония. Ароматът на масло от евкалипт предизвиква двуфазен носов отговор, ето защо се използва за отпушване на носните пътища.

Евкалиптовото етерично масло!


evkalipt-4Разреденото етерично масло се прилага върху ставите срещу ревматизъм и невралгии, а върху кожата лекува кожни заболявания, причинени от бактерии. За лечение на горните дихателни пътища може да се прилага инхалация, а срещу инфекции в гърлото се употребяват гаргари с разтвор на евкалиптово масло. Настойките от листа се използват вътрешно срещу настинки, болки в гърлото, бронхиални задръствания, температура, треска и втрисане, а компресите се прилагат върху възпаления, болезнени стави и изгаряния. Втриване върху гърдите на етерично масло, което е разредено с неутрално масло, се използва за лечение на простуда, бронхит, астма и грип. Ако се използва върху кожата или се разтвори във водата във ваната то ускорява лечението на малки кожни инфекции, порязвания и ожулвания.

evkalipt-5В големи дози евкалиптът е токсичен – по-малко от 3.5 мл от маслото може да убие човек. Препарати, които съдържат евкалиптово масло не бива да се поставят върху кожата на бебета и малки деца, тъй като това може да доведе до гърлени или бронхиални спазми, и дори до задушаване. Евкалиптът не трябва да се използва от хора с възпаление на стомашно-чревния тракт или на жлъчните пътища, както и с чернодробни болести.